Tessels gaat nieuwe uitdaging aan in World Supersport

Wayne Tessels maakt de overstap naar de Supersport-klasse onder de naam Wayne’s Racing Team! De 23-jarige coureur gaat volgend jaar met een Kawasaki ZX-6R de strijd aan tijdens de Europese rondes van de World Supersport. Tessels reed de afgelopen seizoenen in de FIM Superstock 1000.

Wayne Tessels gaat in 2018 een nieuwe uitdaging aan. In de afgelopen drie seizoenen reed Tessels in de FIM Superstock 1000 klasse tijdens de World Superbike evenementen. Dit deed hij één jaar met Suzuki en de laatste twee jaren met Kawasaki. In 2016 wist hij zich steeds vaker te nestelen in en aan de rand van de top-tien in deze competitieve klasse. Afgelopen jaar lukte het de 23-jarige coureur niet om de inslagen progressie van 2016 door te trekken.

Er zijn ontwikkelingen en geruchten gaande in het World Superbike paddock, waarbij de toekomst van de FIM Superstock 1000 klasse onzeker is, omdat deze misschien binnen een aantal jaar wel samengevoegd gaat worden met de World Superbike. Tessels en zijn team zijn daarom gaan kijken naar de beste stap voor het seizoen 2018. In 2014 reed Tessels misschien wel zijn beste seizoen tot nu toe uit zijn carrière met een zeshonderd in de EK Superstock 600. In dat jaar werd Tessels vice-kampioen met drie podiumplaatsen uit acht wedstrijden. Mede door de ontwikkelingen en het gevoel van Tessels destijds met de zeshonderd heeft hij ervoor gekozen om terug te keren naar de Supersport-categorie.

Dit zal gaan gebeuren met een eigen team onder de naam Wayne’s Racing Team. Tessels blijft het merk Kawasaki trouw, wat betekent dat hij gaat rijden met een Kawasaki ZX-6R. Tessels gaat rijden tijdens de Europese rondes van de World Supersport klasse, een aparte competitie die rijdt onder de naam FIM Europe Supersport Cup. Een geweldige en mooie uitdaging voor Tessels in deze sterke competitie! In de komende maanden zal voor Tessels in het teken staan van het testen en het wennen aan de nieuwe motor.

TESSELS: ‘Ik ben ontzettend trots op mijn team, sponsoren en partners dat we het droomscenario realiteit kunnen laten worden. Het is een nieuwe uitdaging voor ons als team, maar gezien de resultaten uit het verleden, de nieuwe ervaringen en kennis ben ik ervan overtuigd dat we mooie dingen kunnen laten zien. Als European Supersport rijder staan we aan de start van alle Europese WK Supersport races. Hierdoor kan ik laten zien wat ik waard ben in dit sterke kampioenschap. Voor mij is het een nieuwe stap, maar gezien de groep mensen die me hierin ondersteunen zie ik het nieuwe avontuur met veel vertrouwen tegemoet! Ik ben ongelooflijk dankbaar naar het team en mijn sponsoren die dit mogelijk maken voor mij.’