Ook in 2018 geen wegraces op Paalgraven Circuit in Oss

Ook in 2018 worden er geen wegraces georganiseerd op het Paalgraven Circuit in Oss. Dit nieuws heeft de organisatie onlangs naar buiten gebracht. Afgelopen jaar gingen de Pinksterraces ook al niet door, omdat de financiële risico’s in combinatie met teruglopende aantal deelnemers te groot waren.

In het seizoen 2017 vond de traditionele Pinksterraces al geen doorgang. In de voorgaande jaren waren onder andere het IRRC en de BeNeCup een vast onderdeel van het programma. Vanwege een gebrek aan een kwantitatief en goed deelnemersveld in combinatie met de daar bijkomende financiële risico’s werd afgelopen jaar besloten dat het evenement niet door zou gaan. Van een definitief einde wou de Stichting Wegrace Oss nog niet spreken en er werden plannen gemaakt voor een mogelijk vervolg van het evenement in 2018.

Nu is bekend gemaakt dat ook in 2018 er geen wegraces georganiseerd gaan worden op het Paalgraven Circuit in Oss. Het doel van de organisatie was om het Internationale Road Race Championship (IRRC) terug te halen naar Oss, maar de organisatie van het IRRC koos voor een evenement in Terlicko (Tsjechië) op hun kalender. Hierdoor blijven er te weinig coureurs en klassen over die op het stratencircuit willen rijden. Dit nieuws meldde Martien Schuurmans, de secretaris van Stichting Wegrace Oss, aan het Brabants Dagblad.

Het IRRC-kampioenschap rijdt volgend jaar wel één keer op Nederlandse bodem, tijdens de wegraces in Hengelo GLD op de Varsselring. Bekijk via de volgende link de volledige kalender van het IRRC voor 2018:

IRRC presenteert kalender voor 2018

Fotograaf: Henk Teerink