Van der Mark weer in de race voor mogelijk MotoGP debuut?

Er werd vandaag opnieuw gespeculeerd over een mogelijk MotoGP debuut van Michael van der Mark. Yamaha-rijder Jonas Folger kan vanwege een blessure dit weekend niet rijden in Japan en is ook mogelijk in Australië en Maleisië niet van de partij. Dit weekend zal testrijder Kohta Nozane de plaats innemen van Folger op de Twin Ring Motegi. 

De MotoGP maakt zich klaar voor drie overzeese Grand Prix weekend op rij. Jonas Folger ging donderdag vanuit Japan terug naar Duitsland. De Yamaha-coureur is ziek en gaat voor medische onderzoeken naar Munchen. Folger kampte eerder in zijn carrière met het Epstein Barr virus en het is het mogelijk dat hij daar nu opnieuw last van heeft.

Tijdens de Grand Prix van Japan wordt Folger vervanger door thuisrijder en Yamaha-testrijder Kohta Nozane. Dit maakt het Monster Yamaha Tech3 team vandaag bekend. Ook gaf teambaas Herve Poncharal aan dat Folger zeer waarschijnlijk volgende week niet in actie komt op Phillip Island. Een week later staat de Grand Prix van Maleisië al voor de deur en het is daarom maar zeer de vraag of Folger daar wel aan de start kan verschijnen.

Nu werd er vandaag al volop gespeculeerd over mogelijke vervangers van Folger. Eén naam die uiteraard genoemd werd is die van Michael van der Mark. De Nederlander heeft tijdens de Grand Prix van Australië al andere verplichtingen, want dan rijdt hij in de World Superbike op Jerez. Een week later op Sepang heeft Van der Mark geen World Superbike evenement en zou dus in theorie beschikbaar zijn.

Ook voorafgaand aan de persconferentie van de Grand Prix van Japan werd er op MotoGP.com al gesproken over Van der Mark als mogelijke vervanger van Folger bij het Monster Yamaha Tech3 Team in Maleisië. Uiteraard zijn dit enkel nog speculaties. Van der Mark was tijdens de voorgaande Grand Prix op Aragon al volop in het nieuws, toen hij door Yamaha als vervanger werd aangewezen voor Valentino Rossi bij het Movistar Yamaha MotoGP Team. Door het supersnelle herstel van Rossi kwam Van der Mark daar in niet actie.

De Grand Prix van Maleisië wordt verreden in het weekend van 27 t/m 29 oktober.

Foto: Michael van der Mark. Fotograaf: Niels Breider