Hervé Poncharal: ‘Van der Mark verdient meer kansen in MotoGP’

De progressie van Michael van der Mark tijdens de Grand Prix van Valencia is niet onopgemerkt gebleven bij Hervé Poncharal, de teammanager van Monster Yamaha Tech3. Poncharal vindt dat Van der Mark nog een kans verdient in de MotoGP en hij gaat zijn best doen om dit mogelijk te maken. 

Michael van der Mark reed zondagmiddag zijn tweede MotoGP-wedstrijd uit zijn carrière. Opnieuw kwam hij in actie voor het Monster Yamaha Tech3 Team als vervanger van de zieke Jonas Folger. Van der Mark boekte gedurende het weekend in Valencia veel progressie. In de race wist hij de aansluiting te vinden en te vechten met meerdere vaste rijders. Ook teammanager Hervé Poncharal was na afloop zeer te spreken over het werk van Van der Mark. De Nederlander verdient meer kansen, aldus de Franse teambaas. Poncharal had het volgende te zeggen na afloop over Van der Mark en zijn prestaties in Valencia.

HERVE PONCHARAL: ‘Michael heeft veel vooruitgang geboekt in vergelijking met Sepang en ik ben er zeker van dat het droge weer hem geholpen heeft. Hij vocht met ervaren MotoGP-rijders en deed het geweldig. We zijn blij met zijn vooruitgang en we weten dat het niet gemakkelijk is, maar ik wil hem bedanken voor het vervangen van Jonas (Folger). Hij is slim en hij verdient meer kansen, dus ik ga mijn best doen in samenwerking met Yamaha om hem waar mogelijk hem die kansen te geven.’

Foto: Michael van der Mark - Monster Yamaha Tech3