Dovizioso: ‘Ik heb alles gegeven, ons seizoen was geweldig’

Wat een seizoen voor Andrea Dovizioso! Dovizioso won maar liefst zes wedstrijden in 2017 en werd vice-kampioen. Ondanks een crash in de laatste race op Valencia werd de 31-jarige Italiaan als een held onthaald bij zijn Ducati-team. De reactie van Dovizioso na afloop.

Andrea Dovizioso had voorafgaand aan de laatste race van het seizoen nog een kleine kans op de wereldtitel. De Italiaan had maar één opdracht: winnen en dan moest Marc Marquez niet bij de eerste elf eindigen. Dovizioso reed in Valencia lang in vijfde positie, kort achter zijn teammaat Jorge Lorenzo. Lorenzo kreeg meerdere instructies om Dovizioso voorbij te laten, maar deed dit niet.

Zeven ronden voor het einde zag Dovizioso dat Marquez buiten de baan kwam en schoof daardoor op naar een vierde positie. Vervolgens deed de Italiaan er nog alles aan om verder naar voren te komen, maar dit moest hij bekopen met een remfout die in een crash resulteerde. Ondanks de nulscore in laatste race werd Dovizioso tweede in de eindstrijd en werd bij binnenkomst als een held onthaal door Ducati.

Dovizioso won vorig jaar in Sepang zijn allereerste wedstrijd voor Ducati, nadat hij in 2009 op een Honda al eens een MotoGP-wedstrijd had gewonnen. Dit jaar mocht ‘Dovi’ maar liefst zes overwinningen aan zijn totaal bijschrijven. Hierdoor behoorde ineens tot de absolute toprijders in de MotoGP. Dovizioso zelf had het volgende te vertellen na afloop van de laatste race van het seizoen.

DOVIZIOSO: ‘Ik heb alles gegeven en ik denk dat we tevreden met het weekend moeten zijn. We waren niet zo snel als Marquez, maar we vochten tot het einde. Ik pushte vanaf de eerste ronde volop. Ik maakte geen fouten en zette mezelf in de juiste positie, maar ik had niet veel kaarten om te spelen. In het begin dacht ik Jorge (Lorenzo) te kunnen passeren, maar er waren enkele punten waar ik verloor en andere waar ik won. Uiteindelijk ging ik soepeler rijden achter hem, dus het positief dat hij voor mij reed. We gingen allemaal tot het uiterste, zelfs Marc (Marquez), die zich weer uit een crash kon redden. Ik wil hem feliciteren, omdat hij ook dit jaar het verschil heeft weten te maken. Ik ben in ieder geval erg blij met mijn seizoen en ik wil alle jongens bedanken van het team, Ducati en diegenen die ons gesteund hebben. Ons seizoen is over de top gegaan, ik ben een en al tevreden.’