Koopman wint voor Mijwaart en De Bruin in Yamaha R3 Cup

Dennis Koopman weet zich los te rijden uit de kopgroep en wint de zaterdagrace in de Yamaha R3 Cup op het TT Circuit Assen. Kevin Mijwaart en Finn de Bruin mochten met de leider in het kampioenschap mee naar het podium.

De Nederlandse Yamaha R3 Cup komt dit weekend in actie samen met de Duitse IDM Supersport 300 klasse op het TT Circuit Assen. Na twee kwalificaties was Joep Overbeeke de snelste, voor Kevin Mijwaart en Finn de Bruin. De Poolse rijder Daniel Blin was de rapste van de IDM Supersport 300 met een vierde starttijd. Zaterdagmiddag werd de eerste race van het weekend verreden op een droge baan.

In de openingsfase ontstond er een mooie kopgroep van tien rijders. Namens de Nederlandse Yamaha R3 Cup maakten De Bruin, Mijwaart, Overbeeke, Dennis Koopman, Toine Gierkink, Noah Bronckhorst en Jaro Hoekstra deel uit van de voorste groep. In de eerste ronden waren zowel De Bruin, Mijwaart en Overbeeke voornamelijk aan de leiding te zien. Na een aantal ronden wist Koopman de eerste plaats over te nemen en zich los te rijden van zijn achtervolgers. Een knappe prestatie, aangezien in deze klasse met een slipstream veel goed gemaakt kan worden.

Koopman wist in het tweede deel van de race zijn voorsprong verder uit te bouwen en kwam na twaalf ronden als eerste over de finishlijn. Mijwaart wist in de slotfase de tweede plaats veilig te stellen. De strijd om de laatste podiumplaats werd beslist op de finishlijn. Overbeeke ging als derde de laatste ronde in, net voor Gierkink en De Bruin. Een ronde later was het De Bruin die net voor Overbeeke over de finishlijn kwam en als derde coureur mee mocht naar het podium. Gierkink viel in de laatste terug achter Bronkhorst op een zesde positie.

Gastrijder Blin won in de IDM Supersport 300. De Poolse rijder kwam over de finish tussen Overbeeke en Bronkhorst. Jan-Ole Jahnig finishte als de eerste vaste rijder van de IDM Supersport 300 en pakte daardoor de volle punten voor het kampioenschap. Zondagmiddag staat de tweede race op het programma in de Yamaha R3 Cup gecombineerd met de IDM Supersport 300.

Uitslag | Race 1

1. Dennis Koopman |
2. Kevin Mijwaart | + 4.096
3. Finn de Bruin | + 6.238
4. Joep Overbeeke | + 6.338
5. Noah Bronkhorst | + 6.455

Fotografie: Damon Teerink