Goed begin van Bendsneyder tijdens eerste testsessies in Moto2

Bo Bendsneyder weet op zijn tweede testdag in de Moto2 weer flinke progressie te boeken en ruim een seconde van zijn tijd van donderdag af te halen. Bendsneyder wist daarnaast het gat naar de snelste en tevens ervaren Moto2-rijders flink te verkleinen. Een mooi begin!

Vrijdagochtend begon Bo Bendsneyder aan zijn tweede testdag in de Moto2-klasse op het circuit van Jerez. Over zijn eerste testdag voor Tech3 Racing was Bendsneyder zeer tevreden en noteerde een 1:43.961, waarmee hij bijvoorbeeld sneller was dan andere debutanten als Romano Fenati en Jules Danilo. Moto3-wereldkampioen was de snelste rookie op de eerste testdag en Francesco Bagnaia was het snelste van allemaal op donderdag met een 1:41.873.

Op de tweede testdag wisten bijna alle coureurs hun tijd aan te scherpen. Ook Bendsneyder wist flinke progressie te boeken. In de ochtend wist hij al een 1:43 laag op de klokken te brengen. In de middag ging hij naar 1:42.898, waarmee hij dus ruim een seconde sneller was dan zijn tijdens de eerste testdag. Ook wist hij het gat naar de snelste rijder flink te verkleinen van 2.1 naar 1.3 seconde. In totaal reed Bendsneyder vrijdag 75 ronden, inclusief een onschuldige crash, op Jerez. Opvallend was dat Bendsneyder veel constante rondetijden wist te noteren.

De snelste coureur van de tweedaagse test in Jerez was Miguel Oliveira. De Portugese KTM-rijder zette een 1:41.518. Bagnaia, Alex Marquez, Brad Binder en Danny Kent maakten de top-vijf compleet. Mir was opnieuw de snelste rookie voor Bendsneyder. Het verschil tussen de twee rijders was slechts iets meer dan één tiende. Wel was Bendsneyder weer sneller dan Fenati en Danilo. Remy Gardner is de teammaat van Bendsneyder, die begint aan zijn derde jaar in Moto2. Gardner was een halve seconde sneller dan onze Nederlander.

Al met al kan Bendsneyder terugkijken op een zeer geslaagde eerste testperiode met de Moto2! Bekijk hier de volledige uitslag van de tweede testdag in Jerez, waar ook diverse Moto3 rijders aan deelnamen.

Foto: Bo Bendsneyder - Tech3 Racing