Finish voor Faber, Van de Lagemaat en Velthuizen tijdens CEV Repsol seizoensfinale

Loran Faber, Ryan van de Lagemaat en Colin Velthuizen kwamen afgelopen weekend in actie tijdens de seizoensafsluiter van het Spaanse CEV Repsol kampioenschap. De Nederlanders kwamen in alle wedstrijden op Valencia aan de finish. Jaume Masia en kampioen Dennis Foggia pakten de winst in de Junior-WK Moto3 races. 

Op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia werd afgelopen weekend de laatste ronde van het CEV Repsol kampioenschap verreden. In de Junior-WK Moto3 was er een gigantisch groot deelnemersveld. Maar liefst 53 rijders probeerden zich zaterdag te kwalificeren, waaronder Loran Faber en Ryan van de Lagemaat. Beide rijders wisten zich net te kwalificeren bij de 42 plaatsen. Van de Lagemaat was veertigste na de trainingen en Faber zette een tweeënveertigste tijd.

Zondag reed deze sterke competitie twee wedstrijden op het circuit van Valencia. In beide races zagen we een zelfde beeld. Faber wist in de loop van de races plaatsen goed te maken en door het grote aantal uitvallers wist hij behoorlijk wat plaatsen goed te maken ten opzichte van zijn startpositie. Faber, coureur van het Dutch Racing Team, werd eenentwintigste in de eerste manche en vierentwintigste in de tweede manche. Van de Lagemaat werd in de eerste race zesentwintigste en kwam na de tweede wedstrijd als negentwintigste over de finish.

De eerste race werd een ware thriller waarbij een grote groep knokte tot aan de finish voor de overwinning. Jaume Masia kwam uiteindelijk als eerste over de finish. De tweede wedstrijd werd gewonnen door de Junior-WK Moto3 kampioen Dennis Foggia. Colin Velthuizen kwam uit in de European Talent Cup, waarbij hij na een achtentwintigste kwalificatietijd in de race als tweeëntwintigste over de finish kwam. De wedstrijd werd gewonnen door Alex Toledo.

Foto: CEV Repsol