Camier rijdt voor Red Bull Honda WorldSBK in 2018

Leon Camier maakt volgend seizoen de overstap naar het Red Bull Honda World Superbike Team gerund door Ten Kate uit Nieuwleusen. Camier reed de afgelopen seizoenen voor MV Agusta in het World Superbike kampioenschap.

Leon Camier maakt volgend jaar de overstap van MV Agusta naar Honda. Camier wordt één van de rijders van het Red Bull Honda World Superbike Team, het team dat gerund wordt door Ten Kate uit Nieuwleusen. De 31-jarige Brit is ondanks veel technische tegenslagen bezig aan een sterk seizoen. Camier, die achtste staat in de tussenstand, heeft al regelmatig laten zien dat hij voor de podiumplaatsen kan vechten.

Camier gaat volgend jaar jaar dus rijden met de Honda CBR1000RR SP2 Fireblade. Het wordt volgend jaar het tweede seizoen met de nieuwe Honda in de World Superbike. Dit jaar is het een zeer pittig en ook triest jaar voor het Honda-team. De grootste klap was uiteraard het overlijden van coureur Nicky Hayden. Daarnaast heeft Stefan Bradl het erg lastig met deze nieuwe motor in een voor hem nieuw kampioenschap. Camier zal met zijn talent en ervaring hard gaan werken om de Honda verder naar voren te brengen. Het is nog onduidelijk wie in 2018 de teammaat wordt van Camier bij Honda in de World Superbike.

Foto: Leon Camier - Red Bull Honda WorldSBK