Caljouw en Den Besten line-up van Performance Racing Achterhoek in 2018

Ilja Caljouw en Joey den Besten zijn in 2018 de coureurs van Performance Racing Achterhoek in het IRRC-kampioenschap. Caljouw gaat rijden in de IRRC Supersport. Den Besten maakt binnen het team de overstap naar de IRRC Superbike.

Joey den Besten reed de afgelopen vier seizoenen voor Performance Racing Achterhoek in de Supersport-klasse van het Internationale Road Race Championship. Niet zonder succes want Den Besten werd in deze jaren tweemaal kampioen en tweemaal vice-kampioen. In 2018 maakt Den Besten binnen het team de overstap naar de IRRC Superbike. Daarnaast verandert Den Besten van motormerk. In de Supersport reed hij met een Yamaha R6 en hij zal volgend jaar gaan races op de stratencircuits met een Kawasaki ZX10R.

Ilja Calouw wordt de nieuwe rijder van het team en neemt de plaats over van Den Besten in de Supersport-klasse. Tijdens het laatste evenement van afgelopen seizoen reed Caljouw al eenmalig voor Performance Racing Achterhoek. Dit was goed bevallen en zo gaat Caljouw volgend jaar een volledig seizoen rijden in de IRRC Supersport op de Yamaha R6. Calouw reed afgelopen jaar met een Honda in de IRRC Supersport, maar kon door blessureleed tijdens veel evenementen niet in actie komen. Daarnaast maakte Performance Racing Achterhoek bekend dat ze volgend jaar naast het IRRC met Den Besten en Caljouw ook rijden in de North West 200.

DEN BESTEN: ‘Dit jaar heb ik een aantal keer met de Kawasaki ZX10R van het team gereden in de IRRC Superbike en BeNeCup Superbike tijdens de British Superbikes. Dit is ook een geweldige uitdaging en ga deze dan ook graag aan! Volgend jaar start ik in de IRRC Superbike voor Performance Racing Achterhoek. Het is een zeer sterke klasse en voor mij zal er veel nieuw zijn. We beschouwen het ook als een leerjaar, waarin ik hoop tijdens ieder evenement progressie te boeken. Ik kijk er enorm naar uit!’

CALJOUW: ‘Ik ben ontzettend blij met de kans komend seizoen uit te komen voor Performance Racing Achterhoek. Het is een team dat beschikt over alle middelen die je je zou kunnen wensen en waar je daarnaast een relaxte maar toch professionele sfeer aantreft. Die goede sfeer is voor mij ook erg belangrijk om te kunnen presteren. Ik verwacht dat we een mooi seizoen met goede prestaties tegemoet gaan. In het begin zal ik hier en daar misschien nog een beetje moeten wennen aan de Yamaha maar ik hoop van begin af aan voorin mee te kunnen doen.’

Foto: Ilja Caljouw. Fotograaf: Arno Bosch