Bendsneyder zeer tevreden: ‘Het tempo is goed’

Het was een goede zaterdag op de Red Bull Ring voor Bo Bendsneyder. De Nederlander klokte in VT3 een vierde tijd en kwalificeerde zich vervolgens als zesde voor de race. Bendsneyder had zelfs een kwartier de voorlopige pole in handen. Lees hier zijn verhaal na afloop van de Moto3-kwalificatie.

Bo Bendsneyder liet in de derde vrije training een snel en constant tempo zien. De Red Bull KTM Ajo coureur sloot de sessie af op een vierde positie. In de kwalificatie stond de Nederlander ook voortdurend in de top-tien. Een kwartier voor het einde klokte Bendsneyder zelfs de voorlopig snelste tijd op de Red Bull Ring. In de allerlaatste seconden wisten vijf rijders de tijd van onze landgenoot te verbeteren. Bendsneyder mag zondag vanaf de zesde startpositie vertrekken in Oostenrijk. Lees hier zijn reactie na de kwalificatie.

BENDSNEYDER: ‘Het was een hele goede dag. Ik had de pole position lang in handen, maar ik wist dat ik nog sneller moest gaan. In de laatste run kreeg ik te maken met veel verkeer en ik maakte een fout waardoor ik mijn tijd niet verbeterde, maar ik ben zeer tevreden. We stonden voordurend bij de eerste vijf en ons tempo is goed. Ik kan niet wachten om morgen te gaan racen. Ik ga meer dan honderd procent geven om het goed te doen voor onze partners die hier aanwezig zijn. Bovendien houd ik erg van dit circuit.’

Het complete verslag van de Moto3 kwalificatie teruglezen? Dat kan via onderstaande link:

Bendsneyder zesde na sterke kwalificatie op de Red Bull Ring

Foto: Red Bull KTM Ajo