Bendsneyder zeer positief na eerste testdag met Moto2

Bo Bendsneyder kijkt zeer positief terug op zijn eerste testdag in de Moto2. De 18-jarige Rotterdammer reed donderdag maar liefst 87 ronden op het circuit van Jerez. De reactie van Bendsneyder na zijn eerste werkdag bij Tech3 Racing.

Bo Bendsneyder begon donderdag aan een nieuw avontuur in Jerez. De Nederlander maakt de overstap van de Moto3 naar de Moto2 klasse en gaat rijden voor het Franse Tech3 Racing met teambaas Hervé Poncharal. De Nederlander begon donderdagmorgen aan een tweedaagse test met veel van zijn Moto2-collega’s.

Bendsneyder reed maar liefst 87 ronden en wist gedurende de dag veel progressie te boeken. Ook wist hij constante rondetijden te klokken. Aan het einde van de dag zette Bendsneyder een 1:43.961 en was daarmee sneller dan andere debutanten als Romano Fenati en Jules Danilo. Opvallend was dat Bendsneyder zijn beste ronden reed met banden die al 40 ronden oud waren. Moto3-wereldkampioen Joan Mir maakt ook de overstap naar de Moto2 en noteerde een 1:43.270.

Francesco Bagnaia was de snelste op de eerste testdag met een 1:41.873. De Italiaan was bijna drie tienden sneller dan Alex Marquez en ruim vier tienden rapper dan Miguel Oliveira. Bendsneyder zijn teammaat bij Tech3 Racing is Remy Gardner. De Australiër reed donderdag zonder transponder, waardoor er van hem geen tijden bekend zijn en we deze dus niet kunnen vergelijken met zijn teammaat Bendsneyder.

BENDSNEYDER over zijn eerste testdag in de Moto2: ‘De eerste testdag zit erop. Het was een hele positieve dag. Het was heel bijzonder om voor de eerste keer om op zo’n zwaardere fiets met meer vermogen te zitten. In het begin was het wel even wennen, maar vervolgens verbeterde ik mij iedere keer dat ik naar buiten ging. We kwamen uit op goede rondetijden, die ik constant kon rijden. Aan het einde dag hebben we geen nieuwe band meer gestoken. In mijn laatste stint, met veertig ronden op de band, wist ik nog twee keer een 1:43.9 te zetten en meerder ronden in de 1:44 laag, dus dat was heel positief. We gaan de data bekijken om te bekijken waar ik nog wat laat liggen ten opzichte van de rijders van vorig jaar en dan gaan op naar morgen om ons verder te verbeteren.’  

Vrijdag testen de Moto2-, inclusief een aantal Moto3-coureurs verder op het circuit van Jerez. Bekijk hieronder de volledige tijdlijst aan het einde van de eerste testdag.

Bedankt Steven Bendsneyder voor de foto!