Bendsneyder naar Motegi: ‘Vertrouwen dat het hier dit jaar beter gaat’

Bo Bendsneyder begint komend weekend aan de eerste van drie overzeese wedstrijden op rij in Japan. Vorig jaar had Bendsneyder het lastig op de Twin Ring Motegi, maar hij is er op gebrand om het tijdens deze editie beter te doen. De Red Bull KTM Ajo coureur blikt zelf vooruit op het evenement.

Een drukke periode voor de Grand Prix coureurs met drie overzeese wedstrijden op rij. Te beginnen komend weekend in Japan. Vervolgens reist het circus door naar Australië en vervolgens Maleisië. Dit weekend wordt er gereden op de Twin Ring Motegi, een circuit waar Bo Bendsneyder vorig jaar een lastig weekend kende en geen punten wist te pakken.

Dit jaar wist Bendsneyder om meer circuits waar hij het vorig jaar lastig had stappen te maken, daarom is hij er ook van overtuigd dat hij dit in Japan ook kan bereiken. De Moto3 kwalificatie begint zaterdagmorgen om 5.35 uur Nederlandse tijd. Voor de Moto3-wedstrijd moet je om 4.00 uur voor de buis zitten, om deze live te kunnen bekijken.

BENDSNEYDER: ‘Ik kan niet wachten om te beginnen aan de overzeese reeks. Het is een speciaal moment van het jaar, waarin ik veel weken van huis ben en we vlucht na vlucht hebben. Komend weekend zijn we in Motegi, een circuit waarop we net als Phillip Island en Sepang slecht één keer per jaar rijden. Het is zelfs pas de tweede keer dat ik daar ga rijden. Ik hoop dat het beter gaat dan vorig jaar, omdat het toen erg lastig ging. Ik geloof ook echt dat het anders zal gaan, omdat mijn rijstijl is veranderd en nu beter past bij de eigenschappen van het circuit. Ik hoop dat ik een goed resultaat kan halen.’

Bekijk hier het volledige tijdschema van de Grand Prix van Japan:

MotoGP | Tijdschema Grand Prix van Japan

Foto: Bo Bendsendyer. Fotograaf: Dominik Lack